Turistička zajednica

Kraljevica

Kraljevica je stari primorski gradić smješten na ulazu u Bakarski zaljev, dvadesetak kilometara južno od Rijeke. Razvedene je obale, zelenoga i bujnoga raslinja pa je poznata po plažama i lijepoj šetnjici. Dva srednjovjekovna kaštela s crkvom koji su ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan ljeti su mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događanja, a zajedno su s okolicom poznato turističko odredište onih koji se žele odmoriti, ploviti, roniti te se, dakako, zabaviti i uživati u kulturnoj ponudi.

Zahvaljujući zemljopisnom položaju, prirodnim ljepotama i zdravoj klimi, Kraljevica je jedan od prvih centara zdravstvenog turizma s kraja prošloga stoljeća uz što se i veže turistički razvoj Kraljevice. Zanimljivost: za tradiciju zdravstvenoga turizma zaslužne su, uz ostalo, blagodati klime pa se u opisu sa samoga početka 20. stoljeća spominju morske, zračne, sunčane i pješčane kupelji, a posebno se ističe utjecaj bure na zdravlje.

Boravak na otvorenom jedan je od najvažnijih aduta Kraljevice. Uređene šetnice prilika su za uživanje u ambijentu ovoga kraja. Od mora, kroz stara mjesta u zaleđu Kraljevice, pa sve do šumovitih predjela u jedno spaja mnogo toga: rekreaciju, ljepotu prirode, obilazak kulturnih spomenika te putovanje kroz tradiciju i mnoga gastronomska iskustva. Posebno uživate u plovidbi, ronjenju ili jedrenju? Radije odabirete šetnju ili vožnju hladnijim, zelenim predjelima? Ne tražimo od vas da se opredijelite – ostanite ovdje i birajte!

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Petak: 8:00 – 16:00 sati