O regiji

Rijeka i prsten

Rijeka i Riječki prsten sačinjavaju jedinstvenu regiju koja iznenađuje svojom prirodnom, povijesnom i kulturnom raznolikošću. Ugodna mediteranska klima je u mnogočemu oblikovala nekadašnji kraljevski grad Bakar, važnu industrijsku luku Rijeku te šarmantna primorska mjesta Kraljevicu i Kostrenu, a blaga je kontinentalna klima doprinijela šumovitosti Jelenja, Klane, Kastva, Viškova i Čavala. U istome je danu moguće popeti se na planinske vrhove popularnih Grobničkih Alpi, ali i spustiti se na jednu od brojnih plaža na potezu između Rijeke i Kraljevice. Vizure travnatih padina, Jadranskoga mora te gradića smještenih na brežuljcima Riječkoga prstena isprepliću se s urbanom vrevom grada Rijeke.

Jednom kada se ovdje zaustavite, otkrit ćete da vam relativno mala, ali otvorena i gostoljubiva regija, u kojoj se susreću slojevita povijest, dinamična tradicija i živa svakodnevica, ima doista mnogo toga za ponuditi.

Šetnja ili avantura?

Staze Rijeke i Riječkog prstena razlikuju se po lokaciji, dužini, trajanju i težini. Brojnost smjerova i odredišta, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Za koju se god stazu odlučili, jedno je sigurno – bioraznolikost, očuvana priroda te povijesne i kulturne posebnosti kraja bit će itekako dobar izgovor da svoj boravak produžite za koji sat više